Szolgáltatások

Öntözőrendszerek karbantartása

Egy jól megépítet öntözőrendszer karbantartása minimális időt vesz igénybe,viszont felléphetnek problémák melyekre szakszerű megoldást ajánlunk.

 • Tavaszi beüzemelés

  Április eleje–vége fele eltűnik a téli csapadék és rendszerint egy szárazabb időszak következik. Érdemes rendszerünket elindítani, ugyanis a rügypattanástól a lombfakadásig a növények vízigénye növekszik, a lombozódás időszakában pedig tetőzik. Az ekkor fellépő vízhiány pedig lassú fejlődést eredményez,a későbbi időszakban pedig pótolhatatlan. Az öntöző rendszert ilyenkor átnézzük a megsüllyedt fejeket beállítjuk, a szórófejek fúvókáit kitisztítjuk. Az esetlegesen szétfagyott alkatrészeket kicseréljük. Az autómatikát a tavaszi vízigényhez kalibráljuk,ezzel egy időben ellenőrizzük az esőérzékelő megfelelő működését.

 • Vegetációs időszak

  A karbantartási munkák minimálisak, az esetlegesen rongálódott szórófejek cseréje jöhet szóba. A vegetáció elején a fű vízigényének megfelelő beállításokat elvégezzük, hogy a későbbi aszályos időszakban megfelelő mélységbe húzódjanak le a gyökérvégek.

 • Szezon vége

  Ősz kezdetével a kijuttatott vízmennyiség csökkentése. Ez a lépés nagyon fontos a fás részek beérésekor. Az indokolatlanul kijuttatott víz ugyanis a növények téli fagytűrését csökkenti,az őszi lombszinesedésre is negatív hatással lehet.

 • Víztelenítés

  Az öntözési szezon végén rendszerét újból átnézzük, az autómatikát leállítjuk az esetlegesen lemerült memória akkumulátort cseréljük. Ezután kompresszor segítségével az egész rendszert víztelenítjük a kerti csapot, vízórát téliesítjük a szelepekkel együtt nyitott állásba helyezzük.